مالی برای همه

ویژه فعالین سواد مالی و تربیت اقتصادی

مالی برای همه

ویژه فعالین سواد مالی و تربیت اقتصادی

وب‌ساید جدید سواد مالی: http://fintelligence.ir
هدف از این وبگاه آشنایی مخاطبین با مفاهیم سواد مالی و تربیت اقتصادی و معرفی منابع آموزشی موجود در این زمینه و همچنین بیان تجارب مؤسسات آموزشی و اقدامات کشورهای مختلف برای استفاده فعالان سواد مالی می‌باشد.

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

برای رسیدن به اهداف موردنظر در زمینه تربیت اقتصادی و سواد مالی فقط نوشتن مفاهیم کافی نیست. یکی از مهم‌ترین نکات در این زمینه، ارائه مفاهیم این حوزه در قالب ابزارهای مفید است. اما این ابزارهای مفید کدامند؟ در این قسمت سعی داریم تا به معرفی تعدادی از این ابزارها بپردازیم؛ ابزارهایی که اگر در کنار مفاهیم درست قرار بگیرند قطعاً تأثیرگذاری بیشتری خواهند داشت:

1.  فیلم: در آمریکا مجموعه‌های مفصلی در مورد فیلم، هم از گذشته وجود داشته و هم در سال‌های اخیر اضافه شده است. یکی از این فیلم‌ها، مجموعه‌ی خرس‌های برنِشتِین می‌باشد که در 80 قسمت برای آموزش مفاهیم اقتصادی به کودکان تولید شده و به کتاب نیز تبدیل شده است و در مجموع یکی از آثار مفید در این زمینه به حساب می‌آید. 30 قسمت از این مجموعه در ایران نیز پخش شده است.

2. کتاب و پوستر: از معروف‌ترین کتاب‌ها در حوزه آموزش مالی می‌توان به کتاب «Financial Fitness For Life»  به معنای بدن‌سازی مالی برای زندگی اشاره کرد که کتاب بسیار خوبی است و جزء آموزش‌های مستقیم دسته‌بندی می‌شود. در ایران نیز کتاب‌های زیادی در این زمینه ترجمه شده‌اند که سطحشان با هم متفاوت است بعضی از آن‌ها هم در انتخاب کتاب و هم در زمینه ترجمه، کتاب‌های خوبی هستند و بعضی از آن‌ها نیز فاقد ارزش می‌باشند. از نمونه کتاب‌های خوب در این زمینه می‌توان به کتاب «این گوزن مال من است»، "اگر من شهردار بشوم"، "چگونه میشا اهل کسب و کار شد؟" و همچنین کتاب "سلمانی عمو جد" اشاره کرد.

پوسترها نیز می‌توانند به عنوان مکملی برای کتاب‌ها استفاده شوند. در حال حاضر پوسترهایی وجود دارد کهCEE  (شورای تربیت اقتصادی آمریکا) تولید کرده است. و در آن‌ها مفاهیمی مانند تولید، کارآفرینی، پول و مبادله، بهره‌وری، وابستگی متقابل و تخصص بیان می‌شود که جزیی از برنامه کلاس هستند. روش تدریس نیز به این صورت است : 1) پرسش مفهوم از کودک 2) نشان دادن پوسترها به کودک 3) خواندن کتاب 4) سؤال از کودک 5) پر کردن کاربرگ هایی توسط کودک.

3. شعر: استفاده از این ابزار برای کودکان بسیار مفید است.

4. بازی: این ابزار دارای تأثیر زیادی بر کودکان است. در حال حاضر چهار نوع بازی در اقتصاد وجود دارد. بازی‌های موبایلی، صفحه‌ای، کامپیوتری، حضوری. برای مثال بازی منوپلی یک بازی صفحه‌ای بوده و ایده اصلی آن انحصار است و فرد باید در طول بازی انحصار ایجاد کرده تا بتواند قیمت‌گذاری کند و در آخر نیز انحصارگر برنده است. بازی‌های حضوری در کلاس انجام می‌شوند و انواع مختلفی دارند. از بازی‌های کامپیوتری نیز می‌توان به بازی کلان شهر پول اشاره کرد. در سایت practicalmoneyskills.com تعدادی بازی برای افراد در سنین مختلف کودکی، نوجوانی و سنین دبیرستان طراحی شده است. یکی از بازی‌های سنین کودکی بازی Money Metro Police است.

5. تست‌های اقتصادی: از این تست‌ها برای سنجش سواد اقتصادی استفاده می‌شود. یعنی بعد از نوشتن استانداردها و طراحی ابزارها و قالب‌ها از این تست‌ها استفاده می‌شود تا بررسی شود که آیا فرد سواد اقتصادی لازم را به دست آورده است یا خیر. یک نمونه از تست‌های معروف که مربوط به CEE و مبتنی بر استانداردهای آن‌هاست، وجود دارد که از تاریخ  26/3/2013 تا 11/7/2017 نزدیک به صد و شصت هزار نفر این تست را انجام داده‌اند.

برای آشنایی بیشتر با این ابزارها می‌توانید از مطالب موجود در قسمت محتوای آموزشی سواد مالی استفاده کنید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۹/۲۰

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی