مرکز تعالی سواد مالی جهانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
مرکز تعالی سواد مالی جهانی (the Global Financial Literacy Excellence Center GFLEC)، که قبل از آن با نام مرکز جهانی سواد مالی (the Global Center for Financial Literacy GCFL) شناخته شده بود، در سال 2011 در دانشکده کسبوکار دانشگاه جورج واشنگتن به عنوان مرکز پیشرو در زمینه تحقیق و سیاست سواد مالی در جهان تأسیس شد.
این مرکز با همکاری شرکای خود در واشنگتن دی سی و ایالاتمتحده به منظور افزایش سطح دانش مالی در سراسر جهان فعالیت میکند و به دنبال استفاده از تحقیقات دانشگاهی پروفسور Annamaria Lusardi -که بیش از ده سال است در زمینه سواد مالی فعالیت دارد- است تا بتواند سواد مالی را به عنوان یک رشته تحصیلی توسعه دهد.
مأموریت و چشمانداز مرکز:
این مرکز از طریق تحقیقات خود تلاش میکند تا به توسعه و ترویج برنامههای سواد مالی در سراسر جهان بپردازد.
GFLEC بر روی تحقیقات پیشتاز با تأکید خاص بر آموزش مالی در مدارس، در محل کار و در جامعه تمرکز دارد، همچنین در تحقیقاتی که سواد مالی در میان زنان و جوانان را دربرمیگیرد نیز فعالیت میکند. در این مرکز تلاش میشود تا یافتههای تحقیقات برای سیاستگذاران و متخصصان در جهت شکلگیری گفتوگوهای ملی و بینالمللی در زمینه سواد مالی در دسترس قرار بگیرند.
آنها بر این عقیده هستند که سطح سواد مالی در سراسر جهان به یک نقطه بحرانی رسیده است. مردم به طور فزایندهای انتظار دارند که مسئولیت امنیت مالی خود را بر عهده بگیرند، اما این کار برای آنها آسان نیست و گاهی اوقات پیامدهای تصمیمات آنها نه تنها برای افراد درگیر، بلکه برای جامعه نیز تأثیرات وسیعی به همراه دارد.
همانطور که اشاره شد فعالیتهای اصلی این مرکز شامل حوزه اصلی تحقیقات، آموزش و سیاستها و خدمات جهانی میباشد. تحقیقات این مرکز از طریق سایت آن قابل دستیابی هستند. بخشهای مختلف سایت این مرکز به شرح زیر است:
قسمت تحقیقات شامل مقالات، انتشارات، گزارشها، خلاصه سیاستها، سخنرانیها، مجلات و اطلاعات و آمارها است. برای مثال اولین مجله الکترونیکی سوادآموزی مالی توسط این مرکز ایجاد شده است.
در میان مطالب این مرکز بخشی با عنوان ابتکارات نیز دیده میشود که ایدههای جذاب و نو در این حوزه را برای استفاده فعالان گردآوری کرده است. در بخش رخدادها و وقایع نیز اخبار مربوط به حوزه سواد مالی شامل کنفرانسها و سمینارهای برگزار شده این مرکز و سایر مراکز فعال اطلاعرسانی میشود.
بخش آموزش نیز برای دسترسی به منابع سواد مالی در نظر گرفته شده و یکی از نکات جالب این بخش آن است که هر فرد میتواند با پاسخ به سه سؤال مطرح شده سطح دانش و سواد مالی خود را اندازهگیری کند.
از اقدامات انجام شده این مرکز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تکمیل بیش از پنجاه پروژه سواد مالی
همکاری با مؤسسات تحقیقاتی در سراسر جهان برای مثال مؤسساتی مانند Wharton, Stanford, Oxford, Bocconi
ایفای نقش رهبری در تحقیقات سواد مالی
رهبری چندین فعالیت کلیدی در سواد مالی به عنوان مثال برگزاری چند سمینار سواد مالی به صورت مشترک با هیئت مدیره فدرال رزرو
همکاری با رهبران جهانی سواد مالی، مانند OECD